HUS-Lägenheter Bahamankatu 3

Staden reserverade ett bostadshus i Jätkäsaari för Hoas, HUS och AYY. Platsens totala yta är 16 800 m2, vilket enligt Helsingfors stadsråd fördelades lika med de tre organisationerna. Vårt kontor bads att planera konstruktionerna på HUSs tomt. En skyddad gemensam innergård utförs i mitten av bostadshusen mellan byggnaderna av alla tre organisationerna. Lekplatser och fritidsanläggningar placeras hit, och en nödväg sträcker sig genom hela kvarteret. HUSs tomt ligger längs Bahamankatu och Bahamankuja. Den 29 platsers parkeringsplatsen ligger på Bahamankuja sidan av byggnaden. En tydlig entré från gatan till byggnaden och de viktigaste trapphusen ligger på Bahamankatu där byggnaderna möts, eftersom parkeringsplatsen blockerar en klar väg från Bahamankuja. Det finns också en tillgänglig förbindelse från de främsta trapphusen till gården.

Stadsplanerna kräver en viss variation i byggnadernas höjder och fasaders djup, vilket i sin tur gjorde det möjligt att skapa trapphus och korridorer med gott om dagsljus. Delade terrasser ligger på 5, 6 och 7 våningen.

De ljusa, funktionella och effektiva lägenheterna med ett, två och tre rum är planerade för HUS-anställda. Alla lägenheter har en fransk balkong.

PLATS
Bahamankatu 3, Helsingfors

KUND
HUS Kiinteistöt Oy

INLEDDES
2015

PLANERARE
Jyrki Iso-Aho, Tapani Lehtinen, Matti Heikkinen, Ville Kuhmonen