TKK Mellin-sal

TKK:s huvudbyggnad är en av Alvar Aaltos huvudarbeten, och den 600-sitsiga Mellin-salen vi planerade är kopplad till den befintliga föreläsningsgruppen.

Den nya delen följer huvudbyggnadens materiallinje: granitsten, brons och korsad svart granit. I den nya delen introducerades ett nytt tema för byggnaden, auditorium glasväggen med sin målade aluminiumspaljé, eftersom betydelsen av naturligt ljus i salen också var utgångspunkten för läraren.

Auditoriet fungerar främst som en föreläsnings och handledningssal, men används också som kongress och mötesrum, samt för avhandling och marknadsföring. Tunneln under auditoriet och fönstren på andra våningens kontorsbyggnad som omger hallen har dikterat måtten på interiörhöjden.

Spaljén på glasväggen är orienterad så att den tillåter utsikten mot nordost men förhindrar direkt bländande solljus. Mellin-salen bildar huvudbyggnadens norra ände.

PLATS
Otnäs, Esbo

INLEDDES
2000

FÄRDIGT
2002