allotrianpuisto7

Residential block in Hermanni

The winner of the 1999 Housing reform competition was realized with some modifications in Hermanni, Helsinki.

The competition entry is based on narrow building masses and small blocks. The block consists of three residential buildings that form an intimate courtyard. The buildings also share a common underground car park. All the apartments have large balconies with direct access to dining rooms. The largest apartments are open-ended units.

The architectural planning was made using building information modelling.

LOCATION
Hermanni, Helsinki

CLIENT
Helsingin ATT

START YEAR
1999

COMPLETED
2007

SCOPE
12 590 brmĀ²

DESIGNERS
Eric Adlercreutz, Jyrki Iso-Aho and Anders Adlercreutz

allotrianpuisto1_copy
allotrianpuisto6
allotrianpuisto5
ARK 0607
ARK 0607