Alvar Aalto -museon peruskorjaus ja laajennus

Alvar Aalto -museo valmistui vuonna 1973 Jyväskylän taidemuseoksi. Se edustaa viereisen Keski-Suomen museon tavoin Alvar Aallon myöhäistä ”valkoista kautta”.

Alvar Aalto -museon peruskorjauksen yhteydessä Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo yhdistetään museokeskukseksi rakennusten väliin rakennettavalla uudisosalla, nivelellä. Uuteen nivelosaan tulee molempia museoita palveleva museomyymälä, ja avointa tilaa uuden museokeskuksen tapahtumia varten

Peruskorjauksessa museorakennuksen päätilojen suojeltu arkkitehtoninen kokonaisuus säilytetään. Suurempia tilallisia muutoksia tehdään museon pohjakerroksen takatiloissa, joissa nykyisiin varastotiloihin tehdään opetus- sekä neuvottelutila sekä näyttelytilana toimiva yhdyskäytävä nivelosaan. Kulkuyhteys nivelosaan avataan myös toisen kerroksen näyttelytilan kautta.

Rakennustyöt valmistuvat alkukeväästä 2023.

SIJAINTI
Jyväskylä

TILAAJA
Jyväskylän kaupunki, tilapalvelu

ALOITUSVUOSI
2020

LAAJUUS
1.824 brm²

SUUNNITTELIJAT
Jyrki Iso-Aho, Minna Vuorenpää