As Oy Helsingin Ruusunen

Metsäinen tontti kuuluu Roihuvuoren 1950-60 lukujen asuinaluetta jatkavaan täydennysrakentamisen kaavaan ja sijaitsee Itäväylän ja Roihuvuoren keskustan välissä alle kilometrin etäisyydellä Siilitien metroasemalta. Noin 4500 m2 kokoinen tontti kuuluu asuinkerrostalojen korttelialueeseen ja sille oli kaavassa osoitettu kaksi erillistä rakennusalaa 4100 kem2 ja 1180 kem2.

Suunnitelma perustuu Roihuvuoren 50-lukulaisen hengen mukaiseen pitkään ja suoraan rakennusmassaan, sekä avoimeen pihaan. Koko kaavan sallima rakennusoikeus on siirretty kadun suuntaiselle suuremmalle rakennusalalle. Pienempi rakennusaloista on jätetty vapaaksi, mikä parantaa tontin kytkeytymistä osaksi sekä vanhaa, että tulevaa uutta lähiympäristöä.

Pohjaratkaisultaan rakennus on kolmiportainen lamellitalo, jossa yhteistilat sijoittuvat katusivulle avautuvaan kellariin ja ensimmäiseen kerrokseen pihatasolle, muodostaen pihalle yhteisöllisen aukion. Tontin pysäköinti on sijoitettu asemakaavan mukaisesti pihakannen alle.

Asuntojen lukumäärä on 67 kpl ja keskipinta-ala on 63,2 m2. Kaikissa asunnoissa on huoneistokohtainen parveke tai asuntopiha ja useimmissa asunnoissa on huoneistokohtainen sauna. Suuremmat asunnot sijoittuvat lamellien päätyihin avautuen kahteen tai kolmeen ilmansuuntaan ja pienemmät asunnot näiden välille avautuen pihalle.

SIJAINTI
Roihuvuorentie 36, Helsinki

TILAAJA
Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimisto

ALOITUSVUOSI
2016

LAAJUUS
5281 brm²

SUUNNITTELIJAT
Jyrki Iso-Aho, Ville Kuhmonen,
Matti Heikkinen, Panu Söderström