HEKA Ruususenrinne

HEKA Ruususenrinne on haastavan kallioisen rinnetontin ja ympäröivän 1950- ja 60-lukujen rakennuskannan ehdoilla suunniteltu täydennysrakennuskohde Itäisessä Helsingissä. Arkkitehtuuriltaan ennemmin sopeutuva kuin erottuva kohde luo lisää ihmisen mittaista ja kodikasta asuinympäristöä jo valmiiksi suosittuun Roihuvuoreen, tarjoten monipuolisen vuokra-asuntovalikoiman pihallisista rivitalohuoneistoista yksiöihin ja kookkaisiin perheasuntoihin.

Korkeimman viisikerroksisen rakennusmassan kaavasta lähtevästä kaarevasta muotoilusta on luotu kaikkia asukkaita palveleva arkkitehtoninen aihe polveilevalla ja avaria näkymiä alarinteen suuntaan tarjoilevalla sivukäytävällä. Matalampien kolmikerroksisten rakennusmassojen perusratkaisulla on pyritty maksimoimaan asukkaiden huoneistokohtaiset ulkotilat ja luomaan mahdollisimman rivi/omakotitalomaista asumista tontin ominaispiirteet hyödyntäen.

Rakennussuunnittelu toteutettiin tiiviissä yhteistyössä maisema-arkkitehdin kanssa viihtyisien ja toimivien ulkotilojen varmistamiseksi.

SIJAINTI
Ruususenrinne 6, Helsinki

TILAAJA
Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimisto

ALOITUSVUOSI
2016

VALMISTUMISVUOSI
2021

LAAJUUS
6039 brm²

SUUNNITTELIJAT
Jyrki Iso-Aho, Ville Kuhmonen,
Matti Heikkinen, Panu Söderström