HUS-Asunnot Bahamankatu 3

Kaupunginhallitus varasi erityisasumiseen Jätkäsaaren korttelin 20071 HOASille, HUSille ja AYYlle. Korttelin yhteinen rakennusoikeus on 16 800 k-m2, joka Kaupunginhallituksen varauksen mukaisesti jaettiin tasan kolmelle tontille.

Korttelin keskellä on suojainen piha-alue, joka tonttirajoin osoitettiin kullekin kiinteistölle, mutta toteuttiin yhtenäisen suunnitelman mukaan ilman raja-aitoja. Leikki- ja oleskelutilat tulivat yhteiskäyttöön. Korttelin lävistää pelastustie. HUS:in tontti sijoittuu Bahamankadun ja Bahamankujan varteen. Korttelin yhteinen 29-paikkainen pysäköintilaitos on sijoitettu Bahamankujan puoleiseen rakennusmassaan HUS:in tontille. Pysäköintilaitoksesta johtuen esteetön käynti rakennukseen kadulta ja pääporrashuone sijoittuvat Bahamankadulle, massojen nivelkohtaan. Porrashuoneesta on esteetön yhteys myös pihalle. Asemakaavan edellyttämät matalammat osat ja sisäänvedot mahdollistivat valoisat porrashuoneet ja käytävät, joihin liittyy esteettömät yhteiskäyttöiset terassit kerroksissa 5, 6 ja 7.

HUS:in asunnot ovat työsuhdeasuntoja; yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntojen pieni runkosyvyys tuottaa valoisia, toimivia ja tehokkaita asuntoplaaneja. Kaikissa asuinhuoneissa on ranskalainen parveke.

SIJAINTI
Bahamankatu 3, Helsinki

TILAAJA
HUS Kiinteistöt Oy

ALOITUSVUOSI
2015

VALMISTUMISVUOSI
2017

SUUNNITTELIJAT
Jyrki Iso-Aho, Tapani Lehtinen, Matti Heikkinen, Ville Kuhmonen