Stora Enson pääkonttori

Stora Enso tilasi toimistoltamme kesällä 2011 suunnitelman pääkonttorin muuttamiseksi yhtiön globaalin Rethink-strategian mukaiseksi avoimeksi ja kommunikatiiviseksi työympäristöksi.

Moderni toimisto on fyysinen, virtuaalinen ja sosiaalinen tilasarja, joka muuntuu yrityksen organisaation ja työtehtävien muuntuessa. Samaan aikaan, kun työpaikan tilankäyttöä tehostetaan, voidaan luoda uudenlaisia innostavia paikkoja niin keskittyneeseen yksilötyöhön kuin myös tiimien tiedonvaihtoon ja kohtaamisiin. Hyvä ergonomia käsittää tänä päivänä niin toimivan fyysisen ympäristön kuin myös toimistotilan miellyttävän ääni- ja visuaalisen maailman.

Hyvä toimistoympäristösuunnittelu ammentaa ideansa yrityksen imagosta ja toiminnan tavoitteista. Tuloksena on aina ainutlaatuinen kokonaisuus. Yrityksen investoinnit toimivaan työympäristöön ovat myös kannattava sijoitus. Työyhteisössään viihtyvä työntekijä on osa yrityksen markkinointia ja näkyvyyttä yhteiskunnassa. Huolehtiminen toimistossa vierailevien viihtyvyydestä vie osaltaan positiivista viestiä eteenpäin yrityksestä ulos yhteiskuntaan.

Vuonna 1962 valmistunut Alvar Aallon suunnittelema rakennus on suojeltu asemakaavassa ja Ympäristöministeriön päätöksellä. Muutossuunnitelmat tehtiin kiinteässä yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto-säätiön kanssa. Korjauksen yhteydessä rakennuksen talotekniikka uusittiin kokonaan. Työmaa käynnistyi helmikuussa 2011 ja kohde valmistui keväällä 2013.

SIJAINTI
Helsinki

TILAAJA
Stora Enso Oyj

ALOITUSVUOSI
2011

VALMISTUMISVUOSI
2013

LAAJUUS
10200 brm²

SUUNNITTELIJAT
Jyrki Iso-Aho, Anders Adlercreutz, Tapani Lehtinen, Riikka von Martens